Egyéb

Miért fontos a bemelegítés?

bemelegítés
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

„A bemelegítés kifejezetten ajánlott”- persze ennél sokkal többről van szó!

Testünk egy nagyon összetett és gondosan kivitelezett szerkezet, ami odafigyelést igényel. Gondolj csak bele, amikor télen beindítod az autót és elindulsz vele anélkül, hogy járattad volna egy kicsit. Lesarkítva hasonló a helyzet nálad is. Többet hozhatsz ki magadból és jobban kíméled a kopó alkatrészeidet akkor, ha betartasz néhány alapvető szabályt.

Szóval miért is fontos a bemelegítés? -Mert a szervezeted nyugalmi állapotban a test vérellátásának közel 70%-át a belső szervek használják, míg a közel 30%-át használja csak az izomzat. A bemelegítés pedig azt szolgálná elősegíteni, hogy a tested felkészüljön egy nagyobb terhelés fogadására. Ez persze nem azt jelenti, hogy nélküle nem vagy képes teljesíteni, hanem arról, hogy egy jól bemelegített test sokkal felkészültebb lesz egy komolyabb edzés lebonyolítására. Mind e mellet segíti az idegrendszeredet is ráhangolódni a betervezett munkára.

bemelegítés

A bemelegítés során érdemes oda figyelni a fokozatosságra. Először kezdheted a suliból már jól ismert törzs- illetve karkörzéssel, a nyak, csukló és térdek átmozgatásával. Fontos kiemelni, hogy ezt magadért teszed és azért, hogy még sokáig egészségesen mozoghass. Ugyanis a bemelegítés hatására a friss vérrel ellátott izomzat sokkal rugalmasabban reagál a terhelésre és ezáltal kíméli a szalagokat és az ízületeket.

bemelegítés futógép

A kis súlyok használata nem ciki, hanem egyenesen ajánlott. Ha egy adott izomcsoportot szeretnél edzeni kifejezetten, akkor figyelj arra, hogy minden irányból dolgoztasd meg mielőtt még nagy súlyra váltanál. Emellett ügyelj arra is, hogy a tested összhangban legyen. Tehát, ha felsőtestre edzel, akkor is kocogj egyet előtte vagy biciklizz legalább öt percet, hogy a vérkeringésed kiegyenlített legyen.

Mielőtt elkezded a mai bemelegítést, rendeld meg webáruházunkból a tökéletes edzőtársaid egyikét!

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük