Egyéb

Egészséges élet

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A legtöbb ember célja az egészséges élet kialakítása. Ebbe a fogalomba véleményem szerint több dolog is beletartozik, viszont most alapvetően 2 részre bontom. Testi és lelki egészség.

Mindannyian tudjuk, hogy egészséges élet alapfeltétele az egészséges test. A mai rohanó világban muszáj odafigyelnünk a mozgásra. Tapasztalatom az, hogy rendszeres mozgással a betegségek nagy része elkerülhető. Lehet ez futás, biciklizés, csoportos edzések, konditermi fitness, a lényeg a mozgáson van.  Fontos az is, hogy a testünket ellássuk a legfontosabb vitaminokkal illetve ásványi anyagokkal. Napjainkban az étkezés már közel sem olyan tartalmas, mint régen. Ebben fog segíteni a  Vitalove.hu.

Egészséges élet egyik legfontosabb része tehát az ép test. Így szól a közmondás is: Ép testben, ép lélek!

A lélek fontossága az egészséges élet megteremtésében legalább olyan fontos, mint a testmozgás, viszont ép test nélkül sosem lesz ép lélek. Mindannyian tudjuk, hogy a mai világban előforduló betegségek nagy része lelki eredetű. Mit is jelent az ép lélek?

Ezt nagyon nehéz megmondani. Legegyszerűbben egy szóval tudnám megválaszolni: Boldogság. Egészséges élet nincs boldogság nélkül. Mitől leszel boldog?

Ez egy olyan kérdés, amelyre a választ magadban kell megtalálnod.

Ebben úgy tudok segíteni, hogy elmondom azt, hogy nekem mi adja a boldogságot és mitől lehet egészséges az életem.

1) Fontos, hogy legyenek céljaid. A célok adják a mindennapjaid értelmét és ezek adnak magabiztosságot. Ha eléred a célod, boldog vagy és magabiztosabb egyszerre.
2) Meg kell teremteni az egészséges otthoni légkört. Az egészséges élet központja legyen az otthonod és a szeretteid.
3) Kapcsolódj ki rendszeresen. Vonatkoztass el a mindennapi stressztől. Túrázz, tölts időt a természetbe, töltődj fel.
4) Legyél pozitív. Ha pozitív vagy, akkor pozitív dolgokat fogsz bevonzani. Olyan a világ, amilyennek látod, Ha negatív vagy, akkor mindent rossznak fogsz érzékelni, ami megmérgezi a mindennapjaid.

Egészséges élet pozitív szemlélet nélkül nem valósulhat meg, viszont azt gondolom, hogy a felsorolt 4 pont mindegyikére szükség van.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.